Mindfulness

MINDFULNESS KURSUS - 8 UGER

Mandage 19.15-20.45 - Starter 14. september 2020


Lukket forløb med samme deltagere hver gang • med yogalærer & mindfulness instruktør Birgitte Sørensen


Kurset er for dig der ønsker at finde mere ro og overskud i hverdagen. 

Og for dig som ønsker værktøjer og viden til at træne bevidst nærvær og opmærksomhed.

 

Vi vil arbejde med forskellige mindfulness meditationer og små Mindful øvelser du vil kunne tag med ind i hverdagen. Vi vil gennme øvelserne og teori lærer os selv bedre at kende.

 

For at få det fulde udbytte af kurset anbefales det at gennemføre nogle små øvelser derhjemme mellem hver mødegang. 

Omfanget er 3-4 gange 20 min om ugen.

 

Holdet er et lukket hold, og som en del af kurset, deler vi med hinanden, nogle af de oplevelser vi måske får undervejs.Mindful betyder bevidst nærvær.

Mindfulness er et engelsk ord, og der findes ikke en direkte dansk oversættelse. Der findes mange forskellige definitioner på ordet mindfulness. Jon Kabat-Zenn definition fra 1994 lyder: “Mindfulness betyder at være opmærksom på en særlig måde: bevidst, i det aktuelle øjeblik og uden at dømme.”

De gamle buddhister har i 1000’erme af år, brugt meditation til at finde den indre ro og balance.

I vesten har vi gennem mange år set et behov for at søge evidens for virkningen af mange ting, dette gælder også meditationstræning. Jon Kabat-Zenn udviklede derfor et 8 ugers forløb som har dannet grundlag for meget forskning, som blandt andet, har vist at der rent fysisk sker ændringer i vores hjerne ved meditationstræning og at vores sind kan ændre sig i retning af at give mere ro og tilfredshed i hverdagen. (Det forskningsbaserede program hedder MBSR)

Inden for den kognitive psykologi, studerer man idag vores mentale processer, det er i princippet mange af de samme ting buddhisterne har haft bevidsthed om og dog ikke dokumenteret på samme måde, som vi gør i vesten. 

 I yogaens filosofi ligger mange af de teknikker, som i dag ligger til grund for det vi betegner som mindfulness. 

Idag bruges mindfulness i behandlingsforløb for f.eks. stress og depression.


Men mindfulness træning kan bruges af alle, til at finde den indre ro & navigere i en verden, som hele tiden stiller krav til os.

Birgittes undervisningsforløb er baseret på hendes mindfulness instruktør uddannelse og hendes flerårige erfaring som yogalærer.

OM BIRGITTE SØRENSEN


Birgitte har mange års erfaring med yoga og afsluttede sin første yogaddannelse i 2017 (Uddannet hos Your Yoga v/ Sabina Bjerregaard)

Derudover har Birgitte taget mange yogakurser og workshops.

Før yogaen trænede Birgitte kropsbevidsthed med Alexanderteknink og Mensendick i flere år.


Inden for den mere mentale del har Birgitte stiftet bekendtskab med yogafilofiens meditations- og mindfulness teknikker og har deruover været tilknyttet NLP huset, hvorfra hun har disse uddannelser:

NLP prationer / master,

Mindfulness practioner / Minfulness instruktør

Er ved at færdiggøre enneagram-practioner (2021)


Interessen for vores sind & psyke har nu ført Birgitte til også at tage psykologi på HF (2021)